Навигация
Your Cart

Вентилация за баня

Вентилацията е един от основните компоненти на всяка една модерна баня, както и добра алтернатива за помещения без прозорци или лошо проветрение. Тя действа, като отдушник и осигурява необходимата вентилация на помещението.

Предлагаме Ви богата гама от вентилации, вентилатори за баня, въздуховоди, решетки, ревизионни отвори и елементи за вентилация. При нас ще намерите най-добрите решения от висококачествени материали и дълга гаранция.

Вашата баня е най-мокрото помещение във вашия дом. Парните душове, промиващите тоалетни, работещите мивки и случайните капки допринасят за висока влажност. А с голяма влага идват и потенциални проблеми: мухъл и плесен, странна миризма, лющени тапети, боя, която се стърже и драска лесно и дори повдигане или разцепване на ламиниран шперплат. За щастие, правилната вентилация на банята може да поддържа контрол върху влажността и произтичащите от нея проблеми. Ето девет начина за предотвратяване на прекомерно натрупване на влага във вашата баня.

Изберете правилния вентилатор за баня.

Тези вентилатори извличат наситения с влага въздух от стаята - както и миризмите в банята - и ги изпускат навън. Ще намерите няколко вида, от които да избирате, включително обикновени вентилатори, които се монтират на тавана, комбиниран вентилатор за баня/осветителни тела, комбиниран вентилатор за баня/осветление/нагревател и вентилатори за стена за баня за ситуации, в които трябва да изпускате вентилатора през стената без много канали. По-често вентилаторите в банята изпускат въздух през канал, който минава до покрива.

Въпреки че повечето вентилатори за баня са доста прости, някои имат сензори за движение, които включват устройството, когато влезете в банята, и го изключват, след като напуснете. Някои модули дори имат функция за топлообмен, която използва вентилирания топъл въздух, за да загрее входящия по-хладен въздух, като по този начин не позволява на вентилатора да изсмуква топлината на вашия дом през зимните месеци. Ще намерите също вентилатор / осветителни тела с декоративни глобуси и покрития, които добавят малко стил.

За да осигурите перфектната вентилация - не забравяйте да измерите банята си.

Типичните строителни разпоредби изискват пълен въздушен обмен – измерване на движението на въздуха от пространство, разделено на квадратния метър на това пространство – пет пъти на час, но повечето предприемачи и строителни експерти смятат, че това всъщност е малко и ви препоръчват изберете вентилатор, който осигурява поне осем пълни обмена на въздух на час. Няма нужда обаче да се занимавате с калкулатор и математически уравнения; обикновено ще се доближите до тази цел, като изберете вентилатор за баня с капацитет в кубични фута в минута (CFM), който е същият като квадратния метър на вашата баня. Например, ако вашата баня е 3.5 квадратни метра, имате нужда от вентилатор с капацитет 80 CFM. Добавете допълнителни 100 CFM, ако вашата баня разполага с джакузи, за да компенсирате допълнителната влага, изхвърлена във въздуха от разбъркването на водата.

След като изберете вентилатор за баня с правилния капацитет, не забравяйте да го инсталирате на правилното място. В идеалния случай вашият вентилатор трябва да е близо до ваната или душа, но не точно до вентилационен отвор за климатик/отопление, тъй като принудителният въздух може да създаде течения, които да нарушат стабилното поемане на влажен въздух от вентилатора за баня. А за правилна вентилация на банята вашият изпускателен вентилатор трябва да изпуска навън, а не на тавана или друга част на къщата.

За добра вентилация - оставете вентилатора да работи достатъчно дълго.

Оставете вентилатора на банята да работи във вашата вана или душ и, също толкова важно, оставете го включен поне 15 минути след като приключите, за да проветрите напълно пространството. Изключването на вентилатора веднага след душ или вана не дава на устройството достатъчно време да изпусне цялата пара от душа. Ако сутрините ви са много забързани, помислете за инсталиране на вентилатор за баня с автоматичен сензор за влажност; тези устройства откриват, когато нивата на влажност са твърде високи и включват и изключват вентилатора, ако е необходимо.

Не забравяйте да почистите вентилатора.

Дори и най-добрият вентилатор за баня не може да подобри вентилацията, ако е гъст с прах и мръсотия. Поне два пъти годишно почиствайте вентилатора основно.

В Avetisyan Home Stores Варна и на Avetisyan.bg можете да намерите различни видове решетки за вентилация и ревизионни отвори, както и разнообразие от вентилатори за баня.

Използвайки този уебсайт, вие давате разрешение за използване на бисквитки За повече информация!