Меню Затваряне

Високото качество на Испанския ламиниран паркет FAUS е подкрепено от редица иновации, създадени и внедрени през годините в производството му. Отделите по иновационни технологии и по дизайн работят усилено всеки ден, за да пресъздадат и до най-малките детайли естествената визия на керамиката, камъка и дървото, гарантирайки отличното качество на завършения продукт. Благодарение на съвкупността от иновационни технологии, защитени с патент, испанските ламинирани паркети FAUS се превърнаха в ново поколение подови покрития с високо качество и изключително устойчиви на времето.

Структура на ламинирания паркет FausFloor:

Технологията, използвана за производство на ламинирания паркет FAUS е методът на директното ламиниране (DPL – Direct Pressure Laminate). При този метод съставните слоеве от структурата на продукта (защитен, декоративен и балансираща подложка) се подават на висока температура и налягане и се пресоват директно върху водоустойчива основа от HDF (плоча от дървесни влакна с висока плътност). 

1. Повърхностно защитно покритие – представлява високоустойчив слой от корунд, импрегниран с меламинови смоли. Функцията му е да предпазва продукта от външни въздействия, като механично триене, влага, слънчеви лъчи, замърсявания и химически активни вещества. 
2. Декоративен слой – обработен с меламинови смоли. Позволява имитация на различни по цвят и шарки видове дървесина, керамика и камък
3. Основен носещ слой – съставен от водоустойчива плоча от дървесни влакна с висока плътност (HDF), която притежава качества като здравина, трайност и осигурява на ламината устойчивост на влага.
4. Балансираща подложка – придава още по-голяма устойчивост на ламината и защитава основния, най-дебел слой от HDF от въздействие на влага. 
5. Изолационен слой – това е най-долният слой от структурата на ламинирания паркет FAUSfloor. Предимството му е, че намалява шума и вибрациите, предизвикани от стъпки и удари върху повърхността.

Ламинатите на FAUS се характеризират с:

 

HDM е немска компания основана през 1959 година от Арнолд Дамерс. В 55 годишната си история HDM е водена от фирмена философия, подчинена върху непрестанното търсене на нови продукти и технологии. Тясното сътрудничество с доставчици, непрестанните технически изследвания и лабораторни експерименти, гарантират производството на високотехнологични и качествени продукти. Най-добрия пример за това е ELESGO® технологията.

Технология на производство:

Ламинираня паркет на HDM се произвежда чрез технология ELESGO®, която се отличава от стандартно използваната технология на високотемпературно пресоване, Тайната на ELESGO® технологията се състои в нанасянето на акрилна смола, обогатена с корунд, която се втвърдява под въздействието на електронно лъчение. Аналогия можем да направим с принципа на фотополимеризацията. Ламиниран паркет ELESGO® се произвежда под стандарт DIN EN 14978. Този стандарт се прилага при подове с акрилатна повърхност и се отличава от стандарта DIN EN 13329. За улеснение на потребителите HDM подлагат на тест всички повърхности, с изключение на гланцовата, според изискванията на стандарт DIN EN 13329 – 32.

 

През 1960 година, няколко семейства от Югозападна Фландрия започват производство на ПДЧ от лен в Ooigem, Белгия. Компанията е наречена Unilin. Поради недостига на ленена суровина, през 70те години тя е заменена от дървесина. В резултат на разширяването на дейността си през 1989 година Unilin стартират производство на ламиниран паркет. Това е рождената дата на търговската марка „Quick Step”, която се превръща в синоним на иновация и качество.
През 1997 година, Unilin извършват революция в производството на ламиниран паркет – изобретяват безлепилна система за монтаж Uniclic. Тя гарантира бърза и лесна инсталация на ламинирания паркет във всяка ситуация. Системата Uniclic е патентована в цял свят! Нововъведенията продължават – през 2001 година се появява ламинирата V – образна фаска по четирите страни на ламелата в колекция Perspektive, Natural Touch – перфектно съвпадение на структурата на повърхността с дизайна на дъската. През 2005 година е произведен първия ламинат с постоянен антистатичен повърхностен слой. На следващата година са представени устойчиви на надраскване первази, които напълно съвпадат по цвят и структура с паркета. 2006 година е рождена за революцинната INCIZO система. Тя представлява профил с възможност за адапатация в 5 варианта!
През 2009 година Unilin стартира производството на естествен трислоен паркет, като въвежда Uniclic MULTIFIT сглобка – закопчаване посредством плъзгане и кликване. Още една гаранция за перфектен под с марка QUICK STEP!
През 2013 година семейството на Unilin се увеличава с още едни член – LIVYN. Съвкупност от естествена визия, усещане за дърво и предимствата на синтетичния под!

Непрестанните научни изследвания и иновации, заедно със силния акцент върху качеството, правят Quick Step един от най-добрите производители на подови настилки в света.

Колекции ламиниран паркет
Arte – великолепни старинни или ултра модерни плочи с V – фаска.
Classic – класически ламиниран паркет без фаска.
Creo – модерен ламиниран паркет без фаска.
Elegna & Eligna Wide– красиви класически или широкоформатни ламели без фаска.
Elit – класически под с елегантна V фаска
Exquisa – популярни дизайни с текстилна структура.
Impressive & Impressive Ultra – дълги и широки, влагоустойчиви ламели със заоблена фаска по четирите страни на ламелата. 
Largo – изключително дълги и широки ламели с елегантна ламинирана фаска и уникален дизайн на всяка дъска.
Perspective & Perspective Wide –  красиви класически или широформатни ламели с ламинирана V фаска. 
 
Колекции естествен трислоен паркет
Castello – елегантни дълги дъски в различни дървесни видове.
Imperio – дълги и широки дъски с автентичен вид.
Palazzo – широкоформатни дъбови дъски.
Variano – уникални дъски от рекултивирано дърво.
Villa – дълги и ярки дъбови дъски.
Compact – компактни ламели със балансиращ и сърцевинен HDF слой.
 
Колекции Луксозни винилови настилки LVT
Balance Click – стандартни винилови ламели с четиристранна фаска и неповторимо излъчване на дърво
Balance Click Plus – стандартни винилови ламели с четиристранна фаска и неповторимо излъчване на дърво, предназначени за интензивно натоварени помещения.

Ламиниран паркет EGGER – отличната класическа подова настилка

Нашият висококачествен ламинат се отличава с впечатляващо качество и много привлекателен дизайн.
 

Нашият висококачествен ламинат е особено здравословен в дома

Произвеждаме ламинат от повече от 20 години и сме един от водещите доставчици на  висококачествени ламинирани паркети в Европа.
AВсеки, който избере ламиниран паркет от EGGER, избира паркет с най-високо качество, който ще носи радост в продължение на много години и ще създаде приятна атмосфера във всички помещения. Ламинираният паркет EGGER е визуално много привлекателен и напълно съобразен с новите тенденции при подовите настилки. Освен това нашият висококачествен ламинат е особено издръжлив и с универсално приложение, а ламинатът Aqua+ е дори влагоустойчив. Тъй като екологичният фактор при подовите настилки е много важен за нас, при производството на нашите ламинирани паркети използваме само дървесина от устойчиво управлявани горски стопанства. Ето защо с ламината от EGGER получавате подово покритие, което е здравословно в дома. Всеки, който е в процес на ремонт и желае да обнови подовата си настилка, ще намери в нашия ламиниран паркет оптимално и икономически изгодно решение с лесен монтаж, благодарение на нашите патентовани монтажни системи за ламинат.

 

Преглед на най-важните предимства на ламинирания паркет на EGGER:

  • Висококачествен ламинат, подходящ за различни цели
  • Високо качество за дома благодарение на нашата антистатична технология
  • Ламинатът Aqua+ е много подходящ за мокри помещения
  • Естествените съставки осигуряват здравословни условия на живот в дома
  • Подходящ за всякакви помещения, както жилищни, така и търговски
  • Лесно полагане на ламината благодарение на патентованите монтажни системи
  • Ламинат с визия на керамика, дърво, бетон – богат избор на декори за всеки вкус и стил на живот
 

Ние обещаваме най-високото качество ламинат

Ламинатът, не без основание, е много популярна подова настилка. Нашият ламиниран паркет ще ви впечатли с високата си функционалност, издръжливост и привлекателен дизайн.
Благодарение на нашите патентовани монтажни системи полагането на ламината става бързо дори върху големи площи. Не само специалистът, но също и домашният майстор може да се справи с монтажа с лекота. В нашите видеоклипове с инструкции ви показваме стъпка по стъпка как се полага ламинат на EGGER.

Издръжливост и дълготрайна стойност

Нашият висококачествен ламинат има  дълъг експлоатационен живот

Здравословен в дома и екологично устойчив

Здравословен в дома и екологично устойчив

Универсално приложение

Класът на износване на ламината определя за кои области на приложение е подходяща подовата настилка.
Ламинираният паркет EGGER е висококачествен и надежден. Използваме специални методи за обработка, за да направим нашия продукт особено устойчив и да гарантираме възможно най-дълъг полезен живот на ламината. Нашата цел е да създадемизключително здрав ламинат, който е устойчив на износване и следователно подходящ и за помещения с висока степен на натоварване.
Ламинатът е изключително хигиенично подово покритие. Запечатаната повърхност на ламинираният паркет означава, че не задържа мръсотии и се почиства лесно, което го прави особено подходящ за хора с алергии. Със своите антистатични свойстванашият ламинат осигурява качество във всяко жилищно пространство. За да опазим природата, като производител на ламинат ние използваме само дървен материал от устойчиво управлявани горски стопанства.
Нашият ламиниран паркет може да се използва почти навсякъде. Голямото разнообразие от декори и различните визии на дъските предлагат подходящо решение за всеки стил на обзавеждане. Водоустойчивите ламинати Aqua+ са подходящи дори за влажни зони, а в сравнение с плочките са икономически по-изгодни и по-лесни за полагане. Съсзалепване по цялата площ ламинатът EGGER Aqua+ осигурява безопасно решение за подова настилка, дори за големи търговски помещения.

Ламинат за мокри помещения – Aqua+ не се страхува от вода!

 
Ламинат за мокри помещения - с EGGER Aqua + няма проблем!

PRO Laminate с технология Aqua+

Вместо студени плочки не бихте ли предпочели в банята да имате дървена подова настилка? При производството на EGGER Aqua+ се използва специална технология, която прави ламината водоустойчив.

Благодарение на висококачествената си обработка и дълготрайност ламинатътAqua+ е отлично решение за кухни, бани, входни зони и коридори. Освен в дървесни декори, той се предлага с визия на керамика, камък и мрамор. В сравнение с класическите плочки ламинатът на EGGER е по-евтин и по-лесен за полагане. Едно голямо предимство на нашия ламинат за мокри помещения е лесното почистване. Няма никакви проблеми да се използва парочистачка върху ламинат Aqua+ в търговски обекти. Ние сме убедени в качеството на ламината Aqua+ и даваме доживотна гаранция при използване в дома.

Колекции ламинати EGGER PRO и HOME

Когато става въпрос за монтажа на ламината, предпочитате ли да се доверите на опита на специалистите, които могат да предложат решение за специални обстоятелства, като например неравномерни настилки или монтиране на подово отопление? Можете да вземете колекцията ламинирани паркети EGGER PRO от специализиран дистрибутор и ви гарантираме, че всичките ви желания ще бъдат удовлетворени. Специалистът ще ви даде съвети и ще гарантира правилното полагане на ламината. 

За всички, които предпочитат сами да правят нещата и биха искали да монтират ламината сами, колекцията EGGER HOME предлага богат избор от ламинирани паркети, които подхождат отлично за тази цел В нашите видеоклипове ви показваме колко лесен може да бъде монтажът на ламината. Независимо в кое работно или жилищно помещение обновявате или монтирате подова настилка, ламинатите EGGER HOME се предлагат за всеки стил и област на приложение.

За повече от 100 години Kaindl продължава да демонстрира как може да бъде иновативна компания с богата история. Първоначално създадена като дъскорезница, че много бързо се превърна в признат специалист по обработка на дърво. Дърво: повече от “просто една суровина”. Естествената основа за нашите идеи. Kaindl е лидер, когато става въпрос за иновации в областта на подови настилки и интериорен дизайн – истински вдъхновяващи решения за под. Това, което започна като малка дъскорезница обратно през 1897 г. междувременно се превърна в глобален играч в сегмента на подови настилки и интериорен дизайн. С продукти, които винаги са били една крачка напред. С високотехнологични инсталации, които поставят нови стандарти в дървообработващата промишленост. През 1989 г. катастрофално голям пожар почти напълно унищожава производствените мощности в Залцбург. На цена в размер на около 150 млн. евро за Kaindl в Залцбург е отново възстановен и модернизиран.

През 1989 г. се пристъпва към производство на Ламиниран паркет и така в рамките на 10 години Kaindl се присъединява към редиците на лидерите на световния пазар за подови настилки.
През 1999 г. в рамките на кратък период от 6 месеца компанията инвестира 88 млн. евро в изграждането на завод за MDF върху земя собственост на компанията в Залцбург където през следващата 2000г. е изграден модерен логистичен център предоставящ 40.000 m² на пространство за съхранение на готовата продукция и гарантира гладкото разпределение на цялата логистика.

Ламинираният паркет „KRONOTEX” се произвежда в Германия. „Kronotex GmbH & Co. KG“ е създадена през 1993 г. Член на международната “SWISS KRONO GROUP“, Кронотекс е водещ европейски производител на ламиниран паркет и изнася за повече от 80 страни. Кронотекс произвежда висококачествени ламинирани паркети, които отговарят на най-строгите екологични стандарти. 90% от състава на ламинирания паркет е естествено дърво.

Ламинираният паркет Кронотекс се предлага и с фаска V4/V2. Четиристранната фаска V4 означава, че края на дъската ламиниран паркет е подрязана под ъгъл и в четирите страни на дъската, а двустранната фаска V4 е с оребрени ръбове само откъм късите страни. Дълбочината на фаската е минимална. Предимствата на ламинирания паркет с фаска е, че прави помещението да изглежда по-голямо и като визия и усещане наподобява естествения паркет. 

Тези настилки са лесни за инсталиране, устойчиви на износване и лесни за почистване. Ще ги ползвате за дълго време. Ламинирания паркет се състои предимно от естествено дърво, което е възобновяема суровина, лесна за рециклиране, а декорираната страна е импрегрирана със смола. Всичко е произведено без пестициди, хлорорганични съединения, пластификатори или токсични тежки метали. Ето защо Кронотекс ламиниран паркет имат такъв изключителен екологичен отпечатък. В резултат на неговия състав и производство, той е почти без мирис и има изключително ниски емисии, като тези на необработен дървен материал.

Ламинираният паркет Кронотекс е изключително здрав. Отговаря на всички очаквания по отношения на дизайн и функционалност. Той е много издръжлив на натоварване, устойчив на абразиви, изсветляване и петна. Лесен е за почистване с прахосмукачка или с леко навлажнен парцал. Гладките повърхности не позволяват на микроорганизмите да се задържат и размножават и така се предотвратяват алергии. Това, което получавате е хигиенично чист ламиниран паркет, особено подходящ за хора с алергии. Немският ламиниран паркет Кронотекс се отличава с безкомпромисното си качество, характерно за немските продукти!

Kronoswiss ламинирани подови настилки, са насочени към насърчаване на въображението за уникална и модерна обстановка със своята елегантност и траен характер. Топлината на стария дъб, цветове на екзотични дървесини и мекота на живите повърхности – всичко това допринася за атмосферата на вашия интериор. Уникалното качество на продуктите и по-голям избор на украса са в резултат на използването на международния опит и знания. Ламинатите са лесни за поддържане и инсталирате с уникална система Clic Express, както и трайни и по този начин подходящ за всички видове пространства. Различни колекции са на разположение, различаващи се по цвят, форма, дебелина и носят клас – ламиниран паркет Kronoswiss. Доказателство за високото качество ламиниран паркет Kronoswiss е че компанията получи сертификат за признателност “швейцарско качество” (Swiss Quality), която бе присъдена на този продукт при строго определени параметри за качество. Също така, на динамичното развитие на продажбите на ламиниран паркет Kronoswiss в Западна Европа, САЩ, Канада и азиатски страни показва, че качествените продукти марка Kronoswiss е международно призната.
Kronoswiss ви гарантира, че всяко едно парче на маркови подови настилки Kronoswiss идва директно от завода в Швейцария.

ПДЧ и Ламинирани ПДЧ, гланцови плочи, МДФ, работни плотове, панели за врати, ламиниран паркет са продукти, необходими  както за строителния и мебелния сектор, така и за обзавеждане и декорация, и в резултат на производството на тези продукти с принадена стойност, Кастамону Ентегре реализира консолидиран оборот от 1.3 милиарда долара, което му отрежда в отрасъла 1-во място в Турция, 4-то в Европа и 7-мо в света. Благодарение на опита, иновациите, производствените мощности и 6000 служители,  и реализиран  експорт в повече от 100 страни от Средна Америка до Индия, холдингът  е лидер в сектора и се нарежда на 40 –та позиция от в Турция от общо 500 индустриални дружества.

Кастамону Ентегре има  19 производствени мощности с 14 локации в 7 страни, със следните видове производства: Турция – Кастамону и Гебзе  – производство на МДФ и ПДЧ, Балъкесир, Самсун и Тарсус- ПДЧ, Адана- МДФ, Румъния- ПДЧ и МДФ панели за врати,  Италия и България- ПДЧ, Русия- МДФ, Босна Херцеговина- крафт хартия.  

Информацията ще бъде налична скоро.

Информацията ще бъде налична скоро.