Предимствата и недостатъци на ламинирания паркет

Изборът на правилния тип подова настилка може да бъде труден, особено при ограничен бюджет. Бихте ли могли да постигнете ефекта на истинско дърво върху вашия под с материали на достъпни цени? За щастие има решение на този проблем и то е ламиниран паркет. Ламинираният паркет може да пасне на всеки дизайн или стил, който се върти в главата Ви, и то на достъпна цена. Следните предимства го правят идеален вариант за много домове.

 

Издръжлив: Този вид подова настилка процъфтява в много стаи. Ламинатът може да бъде направен така, че да изглежда като дърво или друг материал и се предлага в палитра от цветове и стилове. Ламинираните паркети са изработени от синтетични материали, така че да бъдат много издръжливи. Дори в помещения с голяма натовареност (домашни любимци, деца и др.), ламинатите могат да бъдат устойчиви на износване при правилна поддръжка и монтаж.

 

Достъпна цена: Ако искате красив под, но бюджетът е проблем, ламинатът е дълготрайно решение, което може да струва по-малко. С напредването на технологиите е трудно да се направи разлика, между истинско дърво и ламиниран паркет на пръв поглед, но разликата в цената със сигурност ще я усетите, в положителна посока.

 

Лесна поддръжка: Ламинираният паркет е лесен за поддръжка. Ако не искате да прекарвате часове и дни в полиране, боядисване и грижа за вашия под, ламинираният паркет е правилният избора за Вас. Ако навреме избърсвате всякакви песъчинки и предпазвате вашия ламинат от мокрене, то той ще изглежда страхотно за дълго време. Влажна кърпа моиже да се справи дори с големи замърсявание, тъй като ламинатът е устойчив на петна.

 

Разнообразие от възможности за избор: Имате възможност да избирате различни покрития и стилове. Независимо дали имате нужда от покритие, което предлага по-малък риск от хлъзгане или искате по-висока издръжливост. В последните години на пазара навлязоха така наречените водоустойчиви ламинати. Много е важно да не се бъркат тези две понятия: влагоустойчив и водоустойчив ламиниран паркет. Ако обаче е предвидено да се използва ламиниран паркет в помещение с висока влажност или риск от попадане на вода на пода (бани, кухни, дневни, коридори и др.), е препоръчително е да се погледнат по-отблизо водоустойчивите модели, които са на пазара днес в голямо разнообразие.

 

Класове ламиниран паркет

Една от най-важните характеристики на ламината е класификацията му АС, която се обозначава на самата опаковка на паркета. Ако не откриете подобно обозначение, по-добре е да не купувате този ламиниран паркет. Самото означение AC всъщност означава Abrasion Class (клас на абразивност).

Много хора смятат, че колкото по-голямо е числото, толкова по-качествен е ламината. Все пак на Вас едва ли Ви е необходим най-високият клас на абразивоустойчивост.

Ето и някои примери:

АС1 – подходящ за слабо натоварени жилищни зони. Идеален вариант за спални.

АС2 – по-издържлив на трафик в сравнение с АС1;

АС3 – много подходящ за дневни и трапезарии, предназначен също така и за натоварени жилищни помещения, като коридори.

АС4 – предназначен за комерсиални помещения с умерено интензивен трафик.

АС5 – предназначен за търговски помещения с висок трафик, като магазини, офиси и др. Този ламинат е с грубо покритие, издържащо на голямо натоварване.

 

Лесен за монтаж: Ламинатът е сравнително лесен за инсталиране и може да се монтира върху повечето подови настилки, включително някои съществуващи подови покрития(плочки, стар паркети и други), дори върху „гол бетон“, просто изберете подложка с подходяща дебелина. Точно поради тази причина ако не можете да поставите друг вид настилка, то помислете за ламинат.

Вземайки предвид тези предимства и недостатъци, ламинираният паркет може да бъде прекрасен избор за домове с висока активност, но също така трябва да се вземат предпазни мерки, за да се поддържа в добро състояние и да се избегнат потенциални проблеми. Подборът на подово покритие трябва да се осъществи въз основа на индивидуалните нужди и предпочитания на семейството и спецификите на дома.

 

Разгледайте нашите предложения:

При нас ще откриете качествени ламинирани паркети, както и первази за ламинат на много добри цени. Може да ги разгледате ТУК

Пазарувайки в AVETISYAN Home Stores, Вие получавате:
–    Компетентно обслужване
–    Цени без конкуренция на пазара
–    Гаранция и качество
Стани VIP клиент и пазарувай на още по-ниски цени!
VIP картата носи следните привилегии:
•    отстъпки до 70%
•    специални цени за VIP клиенти
•    индивидуално отношение при обслужване
•    приоритет в организацията на Вашите покупки
Разбери как да станеш VIP: ТУК