Съвети за избор на правилния генератор за ток

Съвети за избор на правилния генератор за ток

От преносимите генератори има много смисъл, когато имате нужда от електричество, там където не е налично. Домове в райони без комунални услуги, къмпинги, вили които нямат електрически мрежи изградени около тях и всявкакви места до които не достига електричество.

За щастие се предлагат преносими генератори с капацитет, който варира от по малко от 1000 вата до повече от 15 000 вата. Независимо дали имате нужда от малко мощност за къмпинг или повече да речем за голяма вила, има преносими генератори, проектирани да отговорят на почти всяка нужда.

Качество на захранването

Преносимите генератори могат да произвеждат енергия с добро качество, но много от тях не го правят и това е особено вярно за пазара на различни марки, където производителите спестяват пари, като използват нискотехнологични регулатори на скоростта и алтернатори или двигатели с неадекватни размери.

Честотата на тока трябва да бъде 50 херца със синосоидална форма на вълната, но с увеличаване на натоварването честотата пада, докато двигателят се забавя, след което токът нараства. Изкривените мощностни характеристики могат да причинят хаос на електрониката и да повредят двигателя.

Предпазни мерки на двигателя

Генераторите често се използват за продължителни периоди от време. На вилата дори малък хладилник ще изисква генератор, който би могъл да работи цял ден и през нощта дори.

Една много важна предпазна мярка за двигателите е функцията за спиране при ниско ниво на маслото. Ако нивата на маслото паднат до ниво, което може да причини повреда на двигателя, генераторът ще се изключи автоматични, преди да настъпи повреда.

Друга предпазна мярка, която не е толкова очевидна, е двигател с подходящ размер. Когато генераторите работят на максималната си определена мощност, двигател който едва успява да се справи, няма да поеме лесно допълнително натоварване и износването се увеличава драстично. По-добрият генератор ще има двигател, който осигурява адекватен запас от мощност за непрекъснатото натоварване на генератора.

Резервно захранване

Планирате да закупите преносим генератор за използване, когато токът спре? Преносимият генератор без съмнение е най-добрият избор. За разлика от статичните генератори, преносимите не са автоматични и няма да работят, ако не сте си вкъщи, за да ги свържете, да ги стартирате и да ги поддържате работещи с непрекъснато захранване с гориво.

Товароносимост

Където и да планирате да използвате вашия генератор, изберете такъв, който ще доставя достатъчно мощност за всичките ви товари и ще осигури резерв, който предотвратява случайно претоварване. Изчислете ватовете за всяко натоварване, след което добавете най-високото натоварване от пренапрежение към общата сума. Пренапрежението е допълнителната мощност необходима за стартиране на двигателя или други индуктивни товари. Много двигатели използват тройна мощност при стартиране. Например хладилник, който обикновено използва 900 вата, ще изисква 2700 вата за секунда или две, когато моторът на компресора стартира.

Някои марки генератори изброяват моделите си по натоварване от пренапрежение, а не по непрекъснато натоварване. Сравнете тези два критерия. Въпреки, че изглеждат подобни, единият осигурява много повече мощност от другия.

 

Преносим генератор

Преносимите генератори са отличен избор за производство на временно електричество. Те имат различни конфигурации на мощност, подходящи за различни видове приложения и са много полезни в различни приложения. Малки, компактни и лесни за преместване, техният малък размер означава, че тези генератори могат лесно да се съхраняват в превозното средство, докато не са необходими.

Преносимите генератори на енергия имат широк спектър от приложения, главно за строителни екипи в отдалечени райони, за да доставят енергия на инструменти и лампи. Много фирми и жители ще използват преносими генератори по време на аварийни прекъсвания на тока. Те използват тези генератори за поддържане на енергия за важно оборудване, като хладилници, телефони и осветление.

Тези генератори обаче жертват производството на електроенергия за мобилност, така че не могат да генерират същото количество енергия като големите резервни генератори. Техният намален размер и капацитет означават, че преносимите генератори са по-достъпни.

Инверторни генератори

z-175599_generator-1000x1000_webp

Генераторът винаги е бил наричан голяма и тежка машина, но с изобретяването на инверторния генератор този възглед се е променил много. В сравнение с традиционните генератори, инверторните генератори предоставят много предимства за своите потребители. Те са много тихи и почти не издават шум по време на работа. Основна характеристика на инверторния генератор е, че оборотите на двигателя се регулират автоматично според количеството използвана електроенергия. Горивната ефективност също се е увеличила с 20%.

Инверторният генератор генерира променлив ток и преобразува променливия ток в постоянен с помощта на токоизправител и след това го преобразува в променлив ток, като по този начин осигурява стабилен ток за електрическите уреди. Този процес може да изглежда сложен, но всъщност помага за създаването на така наречената чиста енергия. Поради това е подходящ за чувствителни електронни продукти като мобилни телефони и лаптопи.

В сравнение с преносимите генератори, те са скъпи. И тяхната мощност не е достатъчна за захранване на тежки машини, инструменти или дори големи къщи. Първоначално инверторните генератори бяха продадени на рибари, ловци и къмпингуващи, за да им помогнат да внесат домашния комфорт във външното пространство. След това тези генератори станаха популярни в строителната индустрия, защото могат да помогнат на работниците да работят на дълги смени, без да бъдат смущавани от шума и звуковите характеристики на други традиционни генератори.

 

Сега вече, когато имате достатъчно познания за тези машини, ние от AVETISYAN Home Stores вярваме, че ще да вземете правилното решение.

 

Пазарувайки в AVETISYAN Home Stores, Вие получавате:

  • Компетентно обслужване
  • Цени без конкуренция на пазара
  • Гаранция и качество

Стани VIP клиент и пазарувай на още по-ниски цени!

VIP картата носи следните привилегии:

  • отстъпки до 70%
  • специални цени за VIP клиенти
  • индивидуално отношение при обслужване
  • приоритет в организацията на Вашите покупки

Разбери как да станеш VIP: ТУК