Отопление през зимата

Зимата настъпва и температурите рязко се понижават, затова е време да помислим с какво ще се отопляваме през студените зимни дни. На пазара ще откриете огромно разнообразие от отоплителни уреди и системи, всички от които си имат своите предимства и недостатъци. Както знаете ние от AVETISYAN Home Stores, винаги поставяме клиента на първо място и затова сме насреща да Ви обясним вариантите за отопление, техните плюсове и минуси. Затова в следващите редове, ние накратко ще Ви обясним различните видове отоплителни уреди.

Климатици

Няма какво да се лъжем, климатиците напоследък се превърнаха в най-предпочитаните уреди за отопление. Едно от най-големите предимства му е това, че може да го използвате за охлаждане през лятото и за отопление през зимата. Именно по този начин се спестява конкретна покупка на уред за охлаждане или отопление по отделно. Да не говорим, че с избора на климатик, няма да Ви се наложи да мъкнете купища дърва, които да Ви докарат я дискова херния, я болки в гърба. С климатика е хем чисто хем лесно, че и удобно. Разбира се няма да получите тази висока температура, която би Ви генерирала да речем една печка на дърва. Да не говорим за топлината, която ще Ви отдаде една голяма камина. Все пак всичко звучи прекрасно – натискате копчето и в стаята температурата за отрицателно време придобива желаната стойност. Уви, климатиците имат и недостатъци, а те могат да бъдат от всякакъв характер. Един сериозен недостатък е, че ако зимата навън е много под 0-лата, на вашият климатик може да му стане по-студено отколкото трябва и той да спре да работи( да замръзне). Друг недостатък на климатиците е изсушаването на въздуха в помещението. Разбира се има и други дребни неща като почистване на филтри, профилактика на определено време, но като теглим чертата накрая все пак климатика е едно много изгодно решение от към икономия на ток и ефективност. Ако все пак инвестицията не Ви е по джоба, не харесвате тези отоплитени уреди по една или друга причина и т.н. прочетете по-надолу за другите варианти за отопление.

 

Камини и печки на твърдо гориво

Вие сте фенове на романтиката и обичате да ви е топло? Няма проблем – може да съчетаете двете неща като се спрете на камина или печка на дърва. Топлината от огъня е несравнима от който и да било електрически уред. Моделите с камини с водна риза пък Ви позволяват да създадете цялостна отоплителна система, използвайки елегантни радиатори за парно. Освен това камините са много стилно решение откъм интериорна гледна точка, придавайки изискана обстановка. Всичко звучи като идилия нали? Да правилно се досещате – и тези отоплители имат недостатъци. Един от основните е този за съхранението на дървата(или друг вид твърдо гориво). Да не говорим и че същото това гориво трябва някой да го принесе. Добавяме и факта, че камините и печките на дърва не са от най-чистите уреди за отопление. По този начин картинката от розова, става леко сива. Но все пак не бързайте да се отказвате, защото има решение и на този проблем и това са камини и печки на пелети. Те стават все по-популярен метод за отопление, тъй като пелетите са по-висококалорични от дървата, а едновременно с това заемат и по-малко място за съхранение. Съвременните камини на пелети са автоматизирани, така че се налага да ги зареждате и почиствате само веднъж на няколко дни, което би Ви спестило време и усилия.

отопление на парно

Отопление на парно

Централното парно е една от най-разпространените алтернативи за отопление, особено в големите градове. Избирайки този вариант, Вие спестявате от сметките за ток, като в същото време разполагате с топла вода по всяко време. „Избирайки“ обаче всъщност е много силно казано, защото не навсякъде има изградена такава инсталация. Именно това е един от големите минуси на този вид отопление. Освен това в много от градовете тази инсталация е стара, поради което се налагат чести ремонти, които могат да Ви оставят на студено и без топла вода насред зима. Това определено не е никак приятно. Ако обаче все пак имате мерак за отопление с парно, то Вие може да инвестирате и да изградите сами локално парно отопление в дома си. За целта ще ви е нужно да се снабдите с котел за парно, радиатори за парно, прилежащи тръби и други най-различни принадлежности, които да съставят вашата парно система.

Отопление на газ

Идва ред да опишем тези хем икономични, хем ефективни уреди за отопление. Газовите отоплитени уреди могат напълно да удовлетворят вашите нужди. Имате огромент избор, който може да бъде – калорифер на газ, конвектор на газ, газова бутилка с лъчащ отоплител(пита), печка на газ, подово отопление на газ и дори забележете – градински газов отоплител! Ниската цена на пропан бутан за отопление е чудесна предпоставка да минете на отоплени газ. Ползвайки уреди на газ обаче, имайте предвид, че безопасностна е от първостепенно значение и трябва да бъдете много внимателни, за да не излетите във въздуха.

Отопление със свободно-стоящи електрически уреди

В тази категория влизат конвектори, маслени радиатори, печки духалки, лъчисти отоплители и др. Конвекторите например работят на принципа на естествена конвекция на въздуха. Студеният въздух влиза в конвектора в долната му част и излиза затоплен от горната. Те нямат вентилатор, за това и са напълно безшумни. Не изсушават въздуха и са подходящи за спални помещения. От своя страна лъчистия отоплител разполага с нагревател изработен от специална сплав, която му позволява много бързо покачване на температурата без уреда да издава абсолютно никакъв шум. Уредите с лъчисто отопление, също така разполагат с електронен терморегулатор, който намалява температурните загуби. Нека да споменем и печките духалки, които работят по-много елементарен начин. Имат малък нагревател, който затопля въздуха и вентилатор, който го издухва към стаята. Не са подходящ избор за отопление, защото не стоплят цялото помещение, енергийно неефективни са и сметките за ток се повишават значително. Не така стои въпроса с масления радиатор. Маслото, което се съдържа в него, нагрявайки се отделя топлина за по-дълго време, което позволява на терморегулатора да го изключи, което ще намали сметката за тока Ви.

 

Заключение:

И така приятели, разгледахме начините за отопление с техните предимства и недостатъци. На Вас оставяме избора на какво да се спрете. Преценете сами според вашият бюджет какво би ви било от полза, а ако случайно се колебаете, то нашите специалисти от AVETISYAN Home Stores, са винаги насреща да Ви съдестват!

Пазарувайки в AVETISYAN Home Stores, Вие получавате:

          Компетентно обслужване

          Цени без конкуренция на пазара

          Гаранция и качество

Стани VIP клиент и пазарувай на още по-ниски цени!

VIP картата носи следните привилегии:

  • отстъпки до 70%
  • специални цени за VIP клиенти
  • индивидуално отношение при обслужване
  • приоритет в организацията на Вашите покупки

Разбери как да станеш VIP: ТУК