Искате да освежите градината и имате нужда от инструмент, за да се справите с тази задача?
Намирането обаче на подходящия тример или косачка може да се окаже предизвикателство за Вас. С такова голямо разнообразие от продукти, това може да е труден избор. Не се притеснявайте, в края на тази статия вече ще имате яснота в избора си.

Косачка срещу тример, какво да използвате

Тримерите се използват за подрязване на трева в труднодостъпни места. Те са подходящи само за малки площи. Косачките за трева от друга страна са предназначени да косят бързо големи площи трева, те са по-мощни и тревата може да се събира.

Косачките за трева и тримерите за трева са отлични помощници в поддържането на външния вид и подредеността на вашата морава. В началото хората предпочитат да се грижат за тревата си с помощта на тример, но след като натрупат достатъчно опит, в крайна сметка купуват професионална косачка. Някои хора обаче все още не са сигурни относно правилното приложение на двата вида оборудване. Следователно възниква въпросът: какво да използваме? Преди да разгледаме и двата варианта, трябва да разгледаме някои характеристики на косачката и тримера. В останалата част от тази статия ще ви преведем през използването на тези основни инструменти за грижа за тревата.

Косачки за трева

Косачките поддържат растежа на вашата трева на точната височина, за да я запазят чиста, гъста и здрава. Двата основни типа, които се предлагат са бутащи и тракторни. Като по-достъпни от към цена и не до толкова професионални, бутащите могат да бъдат електрически косачки(акумулаторни косачки) или бензинови косачки, наричани още моторни косачки. Много от тях имат функция „самоход“ (самоходни косачки). Косачките се предлагат с остриета от долната страна на машината, докато ги бутате ножовете им се въртят с висока скорост, за да косят тревата. Ако имате малка градина, то бутащата косачка ще свърши работа и ще спести разходи. Ако говорим обаче за големи тревни площи, то без съмнение тракторните косачки са по-практичния избор.

Струва си да споменем също така и косачките роботи, които спестяват време и усилия. Голямо предимство на тези машини, е удобството да косите тревата дори когато вали, тъй като може да ги командвате от разстояние. Като добавим и това, че те работят сравнително тихо, можем без съмнение да заключим, че косачките роботи са прекрасно решение за по-ангажираните хора.

Тримери за трева

Тримерът разполага с корда или нож, които се въртят с висока скорост, което го кара да реже тревата без проблеми. Подобно на косачките, тримерите се предлагат в два основни модела: бензинови или електрически. Бензиновите тримери са по-лесни за маневриране и тъй като нямат кабели, които да се оплитат в краката Ви, което ги прави по-мобилни от електрическите тримери. Ако обаче не Ви допада идеята за изпарения на гориво, то електрическия тример е чудесен избор за Вас. Тримерите са страхотни, тъй като Ви позволяват да косите около дървета, огради и градински кантове, както и да отстранявате плевелите с лекота. Тъй като тримерът ще стои на гърба Ви, помислете за неговото тегло.

Косачка срещу тример: Какво да използвате

 

Несъмнено всеки има нужда от косачка, но не всеки има нужда от тример. Въпреки че е вярно, че изпълняват същата задача за косене на трева, техният режим на работа е доста различен.

Има някои важни фактори, които трябва да имате предвид, когато се колебает дали да изберете тример или косачка. 

Основните разлики между двете обаче зависят до голяма степен от техните възможности. От една страна, косачките са по-мощни, ефективни и по-ефективни при косене на големи площи трева. Когато използвате косачка, ще можете да косите тревата по-бързо отколкото с тример. Също така, косачките имат функция за регулиране на височината, която ви позволява да получите идеално равна поляна, което я прави идеална за вас и вашата морава.Друго голямо предимство на косачката пред тримера е наличието на контейнер за събиране на трева. Когато използвате косачка, няма да ви се налага да събирате ръчно окосената трева от двора с гребла, както когато използвате тример. И тъй като не е опция да оставите окосената трева просто така, тъй като нейното разлагане може да повлияе на растежа на новата трева, ще трябва да изчистите мястото от цялата трева.

Като се има предвид това, тримерът от друга страна също е инструмент, който може да спомогне, за придаване на красив вид на вашата градина.

 

Колкото и мощен тример да закупите, никога не трябва да го използвате за косене на голяма площ, тъй като това е извън капацитета му. Въпреки че ножа (или кордата) са много ефективни, все пак ще ви е трудно да окосите голяма градина дори с професионален тример

 

Освен това, тъй като го управлявате ръчно, никога няма да можете да получите равномерно косене, както когато използвате косачка. Това, за което тримерът би бил подходящ обаче, са онези трудно достъпни участъци от трева, с които не можете да се справите с косачката си например.

 

Тримерите също така се справят добре с подрязване на тревата около дървета, храсти и огради, както и живи плетове. Следователно, ако вашия имот е само един празен парцел с трева, вероятно няма да имате нужда от тример. Но ако си имате работа с дървета и трудно достъпни зони, тримерът е страхотна инвестиция.

 

Сега вече, когато имате достатъчно познания за тези машини, ние от Avetisyan.bg вярваме, че ще да вземете правилното решение.

 

Пазарувайки в AVETISYAN Home Stores, Вие получавате:

  • Компетентно обслужване
  • Цени без конкуренция на пазара
  • Гаранция и качество

Стани VIP клиент и пазарувай на още по-ниски цени!

VIP картата носи следните привилегии:

  • отстъпки до 70%
  • специални цени за VIP клиенти
  • индивидуално отношение при обслужване
  • приоритет в организацията на Вашите покупки

Разбери как да станеш VIP: ТУК