Избор на правилна резачка за дърва

Изборът на нов моторен трион може да бъде труден, трябва да определите  точния за вашите нужди.. За първи път ли купувате резачка за дърва или сте използвали резачки и преди, но искате да инвестирате в такава за лична употреба. Ако е така, има много въпроси, които трябва да си зададете, за да сте сигурни, че ще закупите правилния.

Когато става въпрос за избор на моторен трион, първото най-важно нещо е мощноста. Например рязането на трупи ще изисква верижен трион с много по-високо качество, тъй като той ще върши много повече работа от резачка за дърва, използвана за обща поддръжка на градината.

Ако нямате опит, когато става въпрос за използване на верижен трион, препоръчваме Ви да изберете такъв, който е лек, тъй като е по-лесен за работа. Очевидно все пак ще искате резачка, която има достатъчно мощност за да се справи с работата, но не прекалено много, което да не можете да контролирате. Верижен трион, който е добре балансиран с добро съотношение мощност/тегло, ще направи работата по-лесна и удобна за изпълнение.

Може също така да търсите такъв, който има лесен за стартиране двигател и опъване на веригата без инструменти, допълнителни функции като тази ще направят триона Ви по-лесен за работа. Някои от верижните триони има лесен старт. Също така е важно да имате предвид резачка, която има ниски вибрации, така че има по-малък риск от повреда на ръцете Ви за дълги периоди на работа. Отново ще оцените трион с ниско тегло, когато работите по цели дни в гората.

Бензин или батерия – кой е по-добър?

Резачките на батерия ви дават възможноста да работите по средни до големи градини. Независимо дали са за домашна или професионална употреба, те са готови за всяко предизвикателство. Животът и качеството на батерията се подобриха значително през годините, което е важно от гледна точка на това, когато искате да се справите с по-специфични градински задачи. Обикновено те са доста по-тихи от своите бензинови събратя, което е полезно, когато се използват в чувствителни към шум зони, с допълнителното предимство да не отделят емисии.

Бензиновите верижни триони обикновено са по-мощни от електрическите модели в зависимост от размера на двигателя. Тези резачки за дърва могат да се използват при всякакви метерологични условия, мобилни са, но тежат 4-5 килограма, затова при работа с тях може да се уморите бързо. Въпреки многото им предимства, те не са екологични, тъй като отделят вредни емисии.

Сега вече, когато имате достатъчно познания за тези машини, ние от AVETISYAN Home Stores вярваме, че ще да вземете правилното решение.

 

Пазарувайки в AVETISYAN Home Stores, Вие получавате:

  • Компетентно обслужване
  • Цени без конкуренция на пазара
  • Гаранция и качество

Стани VIP клиент и пазарувай на още по-ниски цени!

VIP картата носи следните привилегии:

  • отстъпки до 70%
  • специални цени за VIP клиенти
  • индивидуално отношение при обслужване
  • приоритет в организацията на Вашите покупки

Разбери как да станеш VIP: ТУК